joi, 20 decembrie 2012

Transparenţă: Justiţia română a modificat întru totul o decizie anterioară ca să mă scoată dator la Primăria Codlea. O simplă întâmplare? Bătălia continuă.

Iată că orice minune ţine doar "3 zile" în România, mai ales dacă ...nu stai la locul tău şi nu te dai cu cine trebuie... 
După ce în prima fază, în data de 24 septembrie Judecătoria Braşov a decis că acţiunea Primăriei Codlea împotriva mea este neîntemeiată (!!)(Primăria Codlea a pierdut procesul împotriva lui Erwin Albu. Tema de anticampanie electorală "Datoriile lui Erwin către Primărie" - anulată de justiţie) , adică fără sens şi fără dovezi sustenabile, deci o acţiune fără acoperire, iată că, prin schimbarea vremii probabil, Curtea de Apel dă o sentinţă care schimbă întru totul situaţia, după recursul Primăriei Codlea, fără însă ca aceasta să producă noi probe...

Cum s-a ajuns aici?
În ultimele luni am avut mai multe convorbiri telefonice cu domnul primar Cătălin Muntean, care îmi cerea să nu-l mai critic, căci altfel îmi va părea rău şi va avea dumnealui "grijă" de mine. Eu nu am încetat să urmăresc ce se întâmplă prin Codlea şi să informez cetăţenii despre matrapazlâcuri. Primăria Codlea a făcut recurs la decizia corectă iniţială a instanţei în acest dosar jenant, iar Justiţia Română a reuşit, fără să mai stea pe gânduri şi fără alte noi dovezi sau informaţii, să schimbe total prima decizie de respingere, impunându-mi să plătesc, din averea personală, suma de 1,6 miliarde de lei vechi, incluzând o grămadă de penalităţi peste penalităţi şi dobânzi peste dobânzi.
Deşi cunosc că datori adevăraţi la bugetul local nu sunt deranjaţi sau li se iartă debitele, iată-mă în această situaţie a jocului de-a alba-neagra a justiţiei şi a culiselor politice ale acesteia. Toate acestea îmi dovedesc cât de tare deranjez.

Ce voi face în continuare?
În primul rând, nu-mi voi ţine gura în continuare şi voi continua să fiu cu ochii pe administraţia aceasta codleană, concentrată pe afaceri mari din bani publici, dar şi pe matrapazlâcuri penibile, gen ştergerea unor datorii de 10.000 de lei ale firmelor primarului.
Apoi, voi aştepta cuminte să primesc oficial motivarea ultimei decizii şi voi ataca la toate forurile posibile această hotărâre aberantă. Mai trebuie să menţionez că până în acest moment nici nu am avut avocat şi nici nu m-am prezentat la aceste acţiuni, atât de total lipsite de sens mi se păreau. Nu mi-am putut imagina cât de murdar se va juca pe toate fronturile, deci trebuie să-mi asum aceasta.

Oricum, nu recunosc această datorie în niciun fel şi voi refuza să o plătesc. Ştiu ce fel de demersuri se află în spatele acestor acţiuni. Probabil că voi fi primul codlean care va intra în grevă fiscală, mai ales văzând cum se cheltuie banii localităţii pe concerte scumpe şi irigaţii de miliarde efectuate cu firme ale rudelor primarului, iar acestuia din urmă chiar ştergându-i-se datorii către bugetul local. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!


Alba - neagra din justiţie: 



Judecătoria Braşov, pe 24 septembrie 2012, respinge acţiunea Primăriei Codlea ca neîntemeiată


Curtea de Apel, după recursul Primăriei Codlea, decide pe 7 noiembrie:


De unde a plecat totul? >>>
Despre cum a pus Primăria Codlea investitorii olandezi şi "Piaţa de Flori" pe ... butuci
Litigiul a pornit de la refuzul de a recunoaşte o datorie invocată de Primăria Codlea cu privire la închirierea de către societatea româno-olandeză "Holland Flora" (deţinută în proporţie de 60% de doi importanţi investitori olandezi şi de 40% de Erwin Albu) . Aceştia au renunţat la afacere, după ce după luni de zile de aşteptări şi promisiuni deşarte, Primăria Codlea nu şi-a dus la îneplinire sarcinile avute în calitate de proprietar şi , printre altele, nu a eliberat hala de comercianţii de haine vechi, care o ocupau ilegal.
Ca o răfuială strict personală, fostul primar s-a adresat instanţei împotriva mea ca persoană fizică, deşi litigiul era cu firma "Holland Flora"...
"Am vrut să pun în valoare un bun irosit al Codlei, construit cu bani mult prea mulţi din bugetul local, şi care zăcea nefolosit şi neexploatat de Primărie de ani buni şi să atrag investitori străini în Codlea, cu ambiţia de a inaugura şi dezvolta o Piaţă de Flori unică în România. Pot spune foarte clar că Primăria Codlea ne-a ruinat afacerea şi a pus pe fugă şi aceşti investitori, neîndeplinându-şi sarcinile avute în calitate de propietar al halei din cartierul Colorom. "

Va trebui să trec şi peste această lehamite şi să descriu detaliat tot ce s-a întâmplat cu privire la această Piaţă de Flori....(scriam prin septembrie aceasta, dar încă nu mi-am făcut timp şi nici nu mi-a trecut lehamitea...)

2 comentarii:

  1. Nu te descuraja Erwin tu continua cu dreptate si cinste ca ei sunt niste nimicuri in fata ta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-am saturat de EI. Si oricat se lupta, aranjeaza si ascund, le va veni si lor momentul . Pentru ca Romanii sunt rabdatori, dar la un moment dat se satura. S-a schimbat culoarea politica dar nu si practicile celor care au puterea.

    Va sustinem si apreciem.
    tot respectul pentru Dvs, domnule Erwin.

    RăspundețiȘtergere