joi, 20 decembrie 2012

Primarul Cătălin Muntean din Codlea şi-a tras scutire de impozit la bugetul local de 100 de milioane pentru una dintre firmele sale

Se discută mult pe la colţuri despre cât de greu au început să meargă afacerile aviare ale lui Cătălin Muntean, primarul actual al Codlei. Întârzieri serioase la plata salariilor angajaţilor, suprasolicitarea acestora, costuri uriaşe de exploatare, întârzieri la plata taxelor şi recenta decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care una din firmele sale (Broilerom SRL) este obligată să înapoieze statului român o sumă enormă de multe milioane de euro primită ilegal ca despăgubire după gripa aviară , sunt doar câteva din aceste aspecte negative.


Iată însă că după o campanie electorală în care acesta a cheltuit averi pe sute de bannere, concerte gigant şi mese electorale, primarul "ales cu punga" al municipiului Codlea a ajuns să se scutească singur de suma "enormă" de ...10.000 de ron. 
În cârdăşie cu amicii din Consiliul Local, "potentul om de afaceri" a ajuns să cerşească codlenilor să nu mai plătească cei aproximativ două mii şi ceva de euro către bugetul local. 

Într-o adresă primită de către Consiliul Local Codlea din partea firmei Broilerom SRL , una din firmele primarului condusă în prezent de soţia acestuia, se specifică perioada foarte grea prin care trec firmele acestuia în actualul context economic. Dar chiar aşa de greu să o ducă, încât să nu poată plăti 10.000 de ron către bugetul local şi să ceară iertarea de această sumă?

Iată adresa mai jos:

În şedinţa de luni, 17 decembrie 2012, deşi primarul Cătălin Munteanu a absentat de la şedinţă, consilierii locali codleni au aprobat, "sensibilizaţi", proiectul de hotărâre semnat de ....primar prin care firma ....primarului este scutită de plata sumei jenante de exact 10.662,60  lei.
Singurii care nu au fost de acord au fost aleşii locali ai PSD, care i-au bătut, chiar şi în lipsă, primarului obrazul pentru acest gest, mai ales pentru suma ridicolă pentru imaginea pe care Cătălin Muntean o afişează de potent om de afaceri.

Desigur, cetăţenii simpli nu au parte de asemenea scutiri la plata impozitelor şi taxelor locale.


Gândul meu: 
În actualul context economic, simt pe propria piele ce înseamnă ca afacerile să meargă prost şi statul, prin impozite, să te jupoaie pur şi simplu de viu, în calitate de intreprinzător fiind nevoit să închid nişte firme în anii trecuţi . Conjuncturi nefavorabile în exact domeniile în care activam au dus la aceasta, incluzând neîncasări mari din partea clienţilor, care aveau la rândul lor probleme. În plus, trebuie să recunosc că eu am neglijat afacerile personale în ultimii ani, fiind mai mult implicat în acţiuni civice sau caritabile, care au consumat enorm de mult timp. Aşa că, din toate astea, înţeleg perfect, până la un punct, dificultatea de a-ţi plăti impunerile către statul român. Pe mine însă nu m-a scutit încă nimeni de nimic, ba mai mult, din atitudinea mea publică cu privire la autorităţi şi la neregulile acestora, am fost hăituit. Dacă la mine este însă vorba despre activităţi economice pe o scară mai mică, sper ca aceste semnale venite din partea unor firme mari precum cele de pe platforma avicolă Codlea să nu afecteze pe termen lung afacerile aviare din zonă. Mai ales că s-a creat acea imagine de afacere de succes a acestora, care, iată, se cutremură.

4 comentarii:

  1. Ce rusine! nici nu mai am cuvinte! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. eu tot timpul leam zis la toti ca asta merge acolo ca nu-i mai merg afacerile deloc ca altfel nu-i trebuia

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Erwin, ai ramas la fel de vertical si dupa campanie si e mare lucru ca esti singurul care le mai tine piept nesatulilor astora.

    RăspundețiȘtergere