luni, 24 decembrie 2012

Schimb de mesaje între primarul Cătălin Muntean şi Erwin Albu, ca urmare a ultimelor dezvăluiri


În urma publicării ultimelor dezvăluiri, primarul Municipiului Codlea a transmis sâmbătă, 22 decembrie, prin consilierul local coleg de partid, Dan Vlad, următorul mesaj pe Facebook pe grupul "Codlea" :

"
Erwin, sunt Catalin Muntean si apelez la Dan Vlad pentru a-ti raspunde de pe contul acestuia. Am sa o fac pentru ultima oara. Te rog eu mult, nu mai minti. Oamenii si-au luat salariile pe 21, cu 4 zile inainte, dar si prima de sarbatori un curcan sau bani. In ceea ce priveste scutirea de penalitati, nu de taxe si impozite cum incerci tu sa induci lumea in eroare, acestea s-au facut si in celelalte mandate si pentru multe alte firme. Chiar nu iti inteleg pozitia ta ostila, cu atat mai mult cu cat ma denigrezi fara a-mi permite dreptul la replica pe acest grup.

Va doresc tuturor Sarbatori Fericite!
"

Iată răspunsul meu la replica de mai sus:

Codlea, 24 decembrie 2012


Domnule Primar, 

Spre deosebire de dumneavoastră, care mi-aţi blocat dreptul la replică pe toate mijloacele media care vă sunt aservite şi în care mă atacaţi încontinuu direct sau prin interpuşi (Mix, Codlea Minus Info, etc) începând încă din anul 2011, dvs. aţi fost de fiecare dată invitat să daţi replică la adresa de email erwinalbu@yahoo.com. O puteţi face şi în continuare şi vă voi publica replicile, atrăgându-vă încă o dată atenţia că mie nu-mi daţi această posibilitate.



Nu cred deloc că am minţit cu ceva referitor la dumneavoastră. Dar pe dumneavoastră şi pe colaboratorii dumneavoastră v-am prins de mai multe ori cu minciuna. Cei care v-au informat despre asta sau cei care vă scriu textele, nu au fost atenţi nici de data aceasta. În articolul de pe blogul meu cu privire la întârzierile de plată a salariilor către angajaţii dumneavoastră, nu am făcut nicidecum referire la luna aceasta, decembrie 2012, ci la perioada anterioară, când, din nefericire, întârzierile la plata salariilor angajaţiilor firmelor dumneavoastră au fost la ordinea zilei, cu toate că vă place să expuneţi acea imagine de afacere de succes infailibil. În acelaşi articol apare foarte clar adresa din partea firmei dvs, în care se specifică că, în urma greutăţilor economice,  doriţi ştergerea componentei de penalităţi din datoria către bugetul local, datorie pe care nu aţi reuşit să o plătiţi în termenul legal, acumulând penalităţi. Ca informaţie pentru toată lumea, m-am opus unei ştergeri a penalităţilor şi în cazul primarului Alexandru Popa din poziţia de consilier local, fiind alături de consilierul local din acea vreme Valentin Vlădescu, singurii care nu am fost de acord, asta în timp ce colegul dumneavoastră mesager şi consilier local începând cu 2012, Dan Vlad, era foarte contrariat cum poate să ceară un primar în funcţie o astfel de ştergere... 
Desigur că aveţi acoperire legală şi votul acoliţilor din Consiliul Local pentru aceasta, dar nu aveţi acoperirea morală în faţa codlenilor care nu sunt scutiţi de penalităţile înrobitoare în caz de dificultăţi, acestea făcând pentru ei parte pur şi simplu din datoria totală către primărie. În plus, faptul că vă bucuraţi la această sumă cu toate explicaţiile de rigoare şi la "valoarea" pe care vă place să v-o afişaţi , nu mai lasă loc altor interpretări şi ar trebui să ne pună pe gânduri pe mâna cui a încăput acest oraş frumos.



Scrieţi că nu înţelegeţi ostilitatea mea faţă de dumneavoastră?
Ştiu că nu sunteţi obişnuit ca cineva să vă critice sau să nu vă perieze, indiferent de situaţie. Şi ştiu că nu puteţi concepe să nu puteţi cumpăra pe cineva. Iar faptul că a trebuit să viciaţi alegerile din Codlea, pentru a ajunge primar, reuşind cu toate cheltuielile şi eforturile dumneavoastră fără scrupule să vă asiguraţi doar 3 procente la rezultatul final peste un simplu cetăţean tânăr ca mine, ştiu că nu vă lasă să dormiţi noaptea şi vă irită nespus. Va trebui şi să înţelegeţi că nici cu ameninţările explicite la adresa mea pe diverse căi nu veţi ajunge prea departe cu mine, indiferent câte necazuri îmi veţi mai provoca. Până în prezent aţi reuşit deja să păcăliţi o parte a populaţiei şi să vă racordaţi firmele rudelor şi ale apropiaţilor, într-o totală lipsă de transparenţă , la bugetul localităţii, dar iată că mai sunt persoane ca mine care vă vor aplauda, când meritaţi, sau care vă vor arăta cu degetul şi vor dezvălui tuturor, indiferent de urmări, când călcaţi strâmb, în calitatea dumneavoastră de edil şi persoană publică.  



Vă recomand să vă vedeţi de treaba de primar, fără a mai avantaja exclusiv firmele apropiaţilor dumneavoastră şi urmărind exact priorităţile codlenilor şi să răspundeţi, corect şi complet, inclusiv cererilor  şi întrebărilor mele cu privire la transparenţă în actul administrativ, nu doar când vă convine. Ca primar aveţi obligaţia de a face aceasta, dar până acum sunteţi corigent la acest capitol. Codlea nu este firma dumneavoastră, domnule Cătălin Muntean, oricât vă doriţi aceasta şi oricât vă comportaţi ca atare. 



Vă rog să înţelegeţi că aceeaşi poziţie aş fi avut-o (şi am avut-o) indiferent cine ocupa fotoliul de primar, atâta timp cât nu corespunde exigenţelor acelei funcţii. 



Personal vă doresc dumneavoastră şi familiei dumneavoastră sănătate şi fericire şi "La mulţi ani!",

Din dragoste pentru Codlea,
Erwin Albu, un simplu cetăţean.



Citiţi şi: 

8 comentarii:

  1. asta numai primar nu e.....

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie imi pare ca prea il ataci pe primar dar vad ca nimeni nu-i mai zice nimc deci e bine ca mai exista cineva ca tine care nu ii pupimcurist

    RăspundețiȘtergere
  3. E ceva normal sa existe cineva care sa il critice public ...problema e ca nimeni nu se pune impotriva lui, doar Erwin asta nazdravan care sa luptat pentru spital si multe alte investitii "aiurea" in oraselul minunat...Dar sefu` e Papura Voda in loboda si are slugi bine alese off offf... Erwin admir pozitia ta si sincer in orasul asta, ca municipiul codlea exista doar la capitolul taxe( doar cei fara glas le platesc ),te cam lupti cu morile de vant! Eh...o sa vina o vreme cand te vor pomeni, sau poate se vor trezi sa te sustina...ma sparg si eu la gura acum ca am inghitit destul... Multi au zis ca sunt apolitici si ca vor binele...pana la urma au ajuns "slugi"...se stiu bine cine sunt. Sincer, am inteles de la inceput ce voia sa spuna Erwin, si avea dreptate, acum ceva luni cand Voda avea capanie electorala, chiar erau probleme si lumea din padure era suparata. Acum dupa ce au muls... sa gasit si spuma pentru preme de sarbatori.

    ps : va multumesc de atentie
    si scuze de deranj....
    sarbatori fericite! ar fi...
    ultimul meu mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine unu ma enerveaza Erwin dar le zice totusi bine!!!!!!! Prea multi pupincuristi in Codlea asta!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. trece timpul si problemele in codlea cresc nu iest tu erwin care a fost blocat macar de tine e frica dar pe mine de ce a blocat si de ce raspunde domnu primar greu limba romona da e greu sa fii si primar popular primar care raspunde cu respect si un primar care inghite critica se vorbeste pe la colturi am auzit si eu ca avrut sa cumpere teren si uni consilier nu a fost de acord si datori pentru furajer si cred ca lume nu vorbeste degeaba acuma suntem pe 1 martie si va trazmit un calduros primavara eu cu respect dumneta cu ce greu sa fii primar puteai pune pe facebook un calduros 1 martie la populatie din codlea o zi buna

    RăspundețiȘtergere