luni, 4 octombrie 2010

Tinerii de la Forumul German Codlea au participat la Întâlnirea Saşilor la BistriţaCea de-a 20-a Întâlnire a Saşilor la Bistriţa

Întâlnirea Saşilor s-a desfăşurat în acest an la Bistriţa între 17 şi 19 septembrie, având ca motto „Educaţie înseamnă viitor”. În cadrul întâlnirii s-au sărbătorit 100 de ani de la construcţia clădirii fostului Liceu evanghelic de băieţi şi 140 de ani de la înfiinţarea Şcolii Agricole, evenimente evocate de Horst Göbbel (Nürnberg) în cadrul prelegerii festive. Medalia „Honterus” i-a fost conferită lui Peter Pastior, preşedintele Comitetului de ajutorare a saşilor transilvăneni din Germania, laudatio fiind ţinut de dr. Christoph Bergner, secretarul de stat parlamentar la Ministerul federal de Interne şi Împuternicitul guvernului federal pentru Problemele Imigranţilor de origine germană şi minorităţi naţionale.
Întâlnirea a început vineri seara cu un concert al fanfarelor din Traun (Austria), Landshut (Germania) şi Bistriţa. Sâmbătă a avut loc tradiţionala slujbă religioasă în Biserica evanghelică, predica fiind ţinută de dr. Christoph Klein, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România. La parada portului popular au participat fanfarele menţionate cât şi formaţiile de dansuri populare din Nürnberg, Traun, Landshut şi Augsburg şi cele ale Forumurilor Germane din Bistriţa, Sighişoara, Reghin, Codlea, Tg. Mureş şi Suceava.
(preluare comunicat oficial FDGR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu