miercuri, 1 septembrie 2010

Campanie de rezolvare a situatiei cainilor fara stapan din municipiul Codlea.

Iata aici inceputul acestei campanii (DATI CLIC PE LINK):

Dezbatere: Ce facem in problema cainilor vagabonzi?


Parteneriat intre Forumul German, "Milioane de Prieteni" si ProCodlea


In urma sesizarilor nenumarate ale cetatenilor si a constatarilor personale, am luat initiativa de a demara o dezbatere publica pentru gasirea solutiilor cu privire la aceasta problema si de a pregati actiunile necesare. Cu alte cuvinte, de a lua taurul de coarne, vazand si moleseala cu care autoritatile locale si judetene reusesc sa actioneze in aceasta privinta (existand, bineinteles, motive obiective si subiective pentru aceasta, de la nevoia de fonduri pana la cele birocratice).
Activitatea de hingherit a fost pusa in sarcina SC Servicii de Gospodarire Magura Codlea SA, printr-o hotarare de Consiliu Local la inceptul acestui an. In urma ultimei mele adrese cu privire la nevoia de rezolvare a problemei cainilor vagabonzi de pe raza municipiului, Primaria Codlea a indicat ca rezolvarea problemei se afla tot la aceasta societate.

Considerand necesara rezolvarea cat mai urgenta si cunoscand activitatea Asociatiei "Milioane de Prieteni" din Brasov (www.milioanedeprieteni.org), care a dovedit de-a lungul timpului ca exista solutii legale (legea nu permite si pedepseste aspru simpla eutanasiere a animalelor) si umane de gestionare a problemei cainilor comunitari, am identificat primele solutii. Astfel au demarat discutiile cu doamna Lapis, presedinta asociatiei brasovene de protectia animalelor si cu Asociatia ProCodlea, reprezentata de Robert Cadar. Impreuna vom incerca gestionarea cat mai rapida si eficienta a prezentei patrupedelor pe strazile Codlei.

Cu sprijinul financiar al unor asociatii caritabile din Germania, Asociatia "Milioane de Prieteni" va asigura in urmatoarea perioada actiuni gratuite de castrare si inregistrare a animalelor fara stapan, cu implicarea Forumului German si a Asociatiei ProCodlea, dorindu-se infiintarea unui adapost pentru animale. La aceste actiuni speram si la sustinerea din partea Primariei Codlea si a Directiei Sanitar Veterinare.

Participa si tu ca voluntar la aceasta actiune! Vino cu idei si sugestii, exprimati parerea pe blog, pe Facebook (aici: http://www.facebook.com/topic.php?uid=177431926020&topic=15147) sau pe email la erwinalbu@yahoo.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu