duminică, 30 septembrie 2012

VIDEO 80 de minute în faţa Primăriei Codlea: Cum nu mi s-a permis să particip la şedinţa de Consiliu Local Codlea din 24.09.12 pentru că ... aveam "dispozitiv electronic"

La ordinul primarului, "transparentul" Cătălin Muntean, mi s-a interzis accesul în clădirea Primăriei Codlea pentru a participa la şedinţa ...publică a Consiliului Local Codlea din 24 septembrie 2012. Dispoziţia prevedea ca, în baza unei hotărâri a Consiliului Local din august, care interzice FILMAREA şedinţelor de CL de către alte persoane (hotărâre luată special pentru faptul că eu am filmat nişte şedinţe unde se încerca/s-a reuşit "aranjarea" unor lucrări din bugetul public), să fie interzis accesul cu dispozitive electronice care să înregistreze şedinţa.

Astfel, într-o totală lipsă de logică, pentru că în timp ce eu eram oprit la poartă pentru că aveam o cameră de filmat în mână, alţii treceau fără a fi întrebaţi de sănătate, deşi majoritatea aveau la ei telefoane smartphone cu funcţii de înregistrare. Întrebând dacă aş avea voie să intru dacă aş veni cu camera în buzunar, poliţiştii de serviciu obligaţi să execute ordinele de sus, mi-au dat, parcă uşor jenaţi, răspunsuri de-a dreptul hilare. Le puteţi vedea în filmarea de mai jos. 

Tot dumnealor explicau că acţionează în baza unei hotărâri de Consiliu Local, care ar fi afişată pe noul site al primăriei. Nici până astăzi, 30.09.2012, data publicării acestui articol, hotărârile lunii august nu sunt însă publicate pe acel site. Iar despre şedinţa din 24 septembrie, unde se pare că primarul a fost băgat în corzi şi  luat la întrebări  despre ilegalitatea lucrărilor de irigaţii şi amenajări de spaţii verzi de către unii dintre tinerii consilieri, cum ar fi Maria Grecea (PPDD) şi Robert Stama (PSD), filmarea care cică s-ar fi făcut cu aparatura proprie a primăriei, nu este publicată de niciun fel. Poftiţi de verificaţi aici: www.primaria-codlea.ro.

Acea hotărâre , împotriva căreia am început procedura de atac la instanţa de contencios administrativ în vederea anulării, care încalcă grav dreptul la informare, pentru că îngrădeşte subiectiv dreptul de a reda şedinţe publice altor persoane (de exemplu unui blogăraş ca mine) , specifică că nu se pot înregistra şedinţele fără acordul consilierilor, fără a enunţa nici alte condiţii. În acelaşi timp, se specifică că şedinţele se vor filma cu aparatură şi se vor reda pe site-ul primăriei. O hotărâre de consiliu însă nu poate îngrădi accesul cu aparatură de orice fel în clădirea publică, ci eventual poate doar REGLEMENTA înregistrările- folosirea ei (în ce condiţii se poate obţine aprobare de filmare însă nu s-a specificat în decizia consiliului),  pentru că în ziua de astăzi, oricine poate deţine un smartphone banal cu funcţiuni de filmare/înregistrare. Iar consilierii sunt printre cei ...dotaţi, de exemplu. 

Pentru că eu personal nu am deloc încredere în faptul că şedinţele care se filmează nu sunt "prelucrate",  cunoscând apucăturile celor care se ocupă în Primăria Codlea de procesele verbale şi de consemnarea şedinţelor, voi insista pentru dreptul ORICUI de a filma (înregistra) şi reda absolut orice aspect al unor şedinţe publice (!!) ale aleşilor noştri, pe care eu personal am promis că îi voi monitoriza îndeaproape. Asta pentru că aleşii ar trebui să nu se ferească să dea socoteală alegătorilor. Dar se pare că aceştia au multe de ascuns...

Acestea fiind scrise, vă invit să vizionaţi cum am stat 80 de minute în faţa Primăriei Codlea şi am conversat cu agenţii, pentru că DOAR EU nu am avut voie să intru cu "dispozitiv electronic". Chipurile , undeva înaintea venirii mele, cei care au intrat în sediul Primăriei Codlea ar fi fost chiar percheziţionaţi de agentul de la poartă.  Doar un alt lucru incredibil.....

Voi depune reclamaţii la toate instituţiile publice abilitate şi ONG-urile care se ocupă de încălcarea unor drepturi fundamentale.

4 comentarii:

 1. Ciao, Erwin. Eu ma numesc Szidonia si traiesc in Italia de 11 ani. Vreau sa-ti spun ca ma bucur ca exista cineva ca tine, care se intereseaza si se lupta cum faci tu pt. orasul nostru.
  Te-am descoperit din intamplare pe Facebook, cu ceva timp in urma, ti-am dat un "Like" si de atunci primesc postarile tale.
  I-ti doresc mult succes, noroc si nervi de fier :))! Sunt mandra de faptul ca provin din acelas oras cu tine. Szidonia Petki

  RăspundețiȘtergere
 2. Politia Locala = Sclavii primariei

  RăspundețiȘtergere
 3. Erwin eu cred ca alesi actuali au ceva cu tine ptr ca ai fost ca si consilier local si le cunosti dedesupturile si se tem sa nu fie demascati de spalalarea de bani care o fac pe cale diplomatica Deacea NU doresc sa fie traspartenti din moment ce interzic sa se filmeze la sedintele publice au ceva de ascuns asa se subantelege continua sa perseverezi .

  RăspundețiȘtergere