marți, 31 iulie 2012

Aleşii codleni au uitat rapid de transparenţă: au încercat să-mi interzică filmarea şedinţelor de consiliu

După alegeri, adio transparenţă!
Atât la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Codlea din 20.07.2012,  cât mai ales în cadrul primei şedinţe ordinare a plenului de luni, 30.07.2012, noii aleşi locali, în frunte cu primarul, au încercat să îmi interzică să filmez şedinţele publice ale consiliului. 

Dacă în campanie toţi clamau că vor fi cei mai transparenţi, imediat după alegeri şi-au dat arama pe faţă prin încercarea de a interzice filmarea sau înregistrarea şedinţelor publice. Pentru a intra în graţiile primarului cu fapte de vitejie la scenă deschisă împotriva lui Erwin, unii consilieri liberali şi social-democraţi chiar au ţinut neapărat să-şi arate indignarea că vor fi filmaţi.

Consilierii locali au hotărât prin vot interzicerea filmării. Le-am ignorat decizia nesimţită.
Consilierii locali au votat, cu excepţia consilierului Mihai Sumănariu-vot pentru filmare şi a consilierului Dionisie Manole-abţinere, în favoarea interzicerii filmării. Cunoscându-mi drepturile cetăţeneşti, precum şi gargara lor cu privire la transparenţă din campania electorală, nu am acceptat abuzul lor şi am continuat să filmez, cu toate riscurile şi încercările unora de intimidare. 

Voi fi cu ochii pe ei
Cu mine şi-au găsit naşul. Îi cunosc în detaliu pe fiecare dintre ei, ştiu ce le poate pielea şi ce interese îi animă. 
Am promis şi sunt dator numărului mare de votanţi să rămân implicat şi să urmăresc activitatea noilor aleşi, felicitându-i pentru lucrurile bune pe care le vor face şi arătându-i cu degetul pentru nereguli. Sunt sigur că prin activitatea mea, măcar unele potlogării vor fi împiedicate. Potlogării pe care deja au început să le facă...

Abuzul Consiliului Local filmat de mine cu o cameră... "neînregistrată"
Vedeţi aici încercarea de a interzice filmarea şedinţelor şi refuzul meu de a accepta acest abuz:

10 comentarii:

  1. Reprezit acelasi numar de cetateni ca si primarul.... :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pierdere de timp... tipic romanesc.. ne doare ceva si ne plangem de altceva!! transparenta pentru galceava!? dar colaborarea constructiva nu exista, nu se discuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti soarecii au fost de acord sa nu se filmeze! Niste cotetari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lupi, soareci si maimute/Sug acum la tate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Erwin da-le in freza ca sunt la fel ca ceilanti

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand vad ce au votat codlenii iara mi se face sila. Numai smecheri si profitori! Sa va tina Basescu in poooooala !

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu ar vrea sa ascunda ceva nu i-ar deranja atata.....hahaha...auzi ...."Ati avut nesansa sa fiti ales".....de mine a fost ales sa filmeze....si l-am si votat la primarie....vreau sa strangem semnaturi pentru Erwin sa filmeze toate sendintele......eu cred ca noi tb sa votam ....nu consilierii care se dau mare cu voturile primite

    RăspundețiȘtergere
  8. Pacat ca nu esti tu primar ca faceai ordine, asa tot ei intre ei se pupa in fund si isi fac afacerile, nu am auzit pe nimeni sa nu te vrea primar pe tien si totul a fost furat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu te-am votat si imi pare tare rau ca nu ai ajuns tu primar sa ii pui pe toti la treaba nu ca afaceristii astia lui peste prajit, mă scuzati, lui curcan prajit....

    RăspundețiȘtergere