joi, 17 mai 2012

CNA a sancţionat postul MIX2 pentru emisiunea de denigrare la adresa mea, "Momentul Adevărului" cu Amelia Vulcu

În data de 2 februarie am dat curs invitaţiei de a participa la o emisiune a realizatoarei Camelia Vulcu, la Mix2TV. Din principiu sunt deschis la orice invitaţie de dezbatere publică şi am dat curs propunerii. Din păcate, emisiunea s-a dorit a fi doar o continuare a campaniei de denigrare la adresa mea lansată de către trustul Mix în decursul anului 2011, în beneficiul liberalilor din Codlea. Deşi iniţial am fost informat că va fi o emisiune la care va fi şi un alt invitat (consilierul Adrian Atomei din Braşov),  aceasta nu a fost aşa, şi emisiunea s-a dovedit a fi îndreptată total împotriva mea, în cel mai nedeontologic mod cu putinţă.


Aici puteţi vedea emisiunea cu pricina pe site-ul pro liberal Codlea-Info.

În urma urma acestei lipse de deontologie şi a lipsei de profesionalism şi corectitudine a realizatoarei emisiunii, care a urmărit doar denigrarea mea şi nicidecum nu a dat posibilitatea de a clarifica problemele expuse, blocându-mi fiecare expunere şi inducând în mod voit telespectatorilor idei greşite,  am făcut o plângere electronică la Consiliul Naţional al Audiovizualului. 

Acesta este răspunsul prin email primit , CNA sancţionând televiziunea MIX2TV pentru această emisiune, pentru următoarele încălcări din cadrul emisiunii respective:

"In atentia
Dl. ERWIN VLAD ALBU

    Consiliul Naţional al Audiovizualului întrunit în ședința publică din data de 03 aprilie 2012, a analizat mai multe sesizari printre care si sesizarea dumneavoastră înregistrata la C.N.A. sub nr.2935/22.02.2012, rapoartele Serviciului Inspecție cu privire la conținutul unor emisiuni de dezbatere și informative, difuzate de postul MIX 2 din Brașov, aparținând S.C. CANARIS S.R.L.
            Consiliul Naţional al Audiovizualului a constatat faptul că au fost încălcate prevederile art.34, alin1, art.40, alin3, art.66, aliniat 1, litera a și aliniat 2, din decizia C.N.A. nr.220/2011-Codul audiovizual, din care cităm:
ART. 34 - (1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
ART. 40 - (3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.
ART. 66 - (1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii:   
a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;….
 (2) Prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie se asigură, de regulă, în cadrul aceleiaşi emisiuni, iar în mod excepţional, în emisiunile următoare; în cazul în care cei solicitaţi refuză să participe sau să-şi precizeze  punctul de vedere, acest fapt trebuie menţionat pe post; absenţa punctului de vedere al uneia dintre părţi nu exonerează realizatorul/moderatorul de asigurarea imparţialităţii.
         
 În urma analizării rapoartelor de monitorizare, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis sancționarea cu somație publică a radiodifuzorului S.C. CANARIS S.R.L.

Consiliul National al Audiovizualului
Directia Digitalizare si Control
Serviciul Inspectie
tel/fax: 021/3055358
mail: control@cna.ro"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu