miercuri, 27 aprilie 2011

În urma manifestaţilor pentru spital mi s-a deschis dosar penal şi am fost amendat de 4 ori cu suma totală de 4.500 lei

În calitate de organizator responsabil legal al acţiunilor civice de protest din Codlea pentru apărarea unor drepturi fundamentale, am fost amendat de 4 ori cu suma totală de 4.500 ron şi mi s-a deschis dosar penal.

19.02.2011 - Protest în Promenadă. După terminarea protestului, cetăţenii au hotărât plecarea spre spital. Am primit 1.000 de ron amendă. Am contestat în instanţă. Urmează decizia.

14.03.2011 - Şedinţa publică a Consiliului Local Codlea. Au participat numeroşi cetăţeni nemulţumiţi, care au cerut demisia primarului. Am fost amendat cu 1000 de ron, deşi conform legii, cetăţenii pot participa la şedinţele publice. Am contestat în instanţă. Urmează decizia.

09.04.2011 - Protest în Promenadă. Am blocat DN1, fiind umiliţi de ignoranţa autorităţilor. Dosar penal pe numele lui Erwin Albu şi amendă 2.000 lei (aceasta primită pe 22 aprilie prin poştă). NU voi contesta în instanţă, îmi voi asuma cele întâmplate.

20.04.2011 - Manifestaţie la ieşirea spre Braşov. Amendă 500 de ron. Voi contesta în instanţă, deoarece manifestaţia nu trebuia autorizată, fiind a treia oară când procedam la fel.


Peste 5000 de semnături strânse şi 18 acţiuni diferite de protest, printre care manifestaţii, priveghiuri, acţiuni comemorative sau inedite, blocarea DN1 şi demonstraţii. Nu este vreun palmares cu care să ne mândrim. De atâtea acţiuni civice a fost nevoie, conjugate cu demersuri oficiale, mai mult sau mai puţin hotărâte, pentru ca Ministerul Sănătăţii să ne bage în seamă.
Codlenii au reacţionat întâia oară deja pe 6 februarie, imediat după ce la începutul acelei luni a apărut lista ministerului sănătăţii cu spitale propuse spre transformare în azile de bătrâni. Le mulţumesc cetăţenilor care au răspuns apelului şi au ştiut să ia atitudine pentru drepturile lor.

Din păcate, trăim într-o ţară în care doar cu uriaşe presiuni ale publicului se mai pot mişca treburile. Oamenii trebuie să iasă în stradă, pentru că au fost trădaţi de cei puşi în funcţii publice. Iar oraşul nostru nu face absolut nicio excepţie. Desigur, lupta aceasta are consecinţe. Vom vedea ce urmează, ameninţări şi presiuni mai mult sau mai puţin voalate există şi apar în continuare, dar voi merge tot înainte. Unde ştiu clar că am încălcat legea, îmi asum în totalitate, ca în cazul blocării DN1. A fost un semnal de alarmă disperat. În celelalte cazuri consider amenzile forţate, dar instanţa va decide în urma contestaţilor.
Să ne amintim totuşi ce a fost în urmă cu doar câteva săptămâni în Londra, când 400.000 de oameni au făcut ravagii doar pentru o intenţie, nicidecum măsură, a guvernului britanic. Nu îmi doresc aşa ceva, dar sfidarea autorităţilor nu mai este de suportat.

Aici copii după procesele verbale:



5 comentarii:

  1. De tura asta e pt :prietenul" tau Marius Moldoveanu : Daca tot te-ai "bagat" pe langa Erwin, pt ca ai simtit ca poti fi vazut, cred ca jumatate din suma trebuie s-o platesti tu, nu sa-l acuzi de campanie electorala pe unde apuci. Scuze Erwin, dar sunt convins ca o sa citeasca si pe aici postarile. Iar tie bravo. Daca nu erai tu ramaneam neinformati, nu avea cine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Erwin , eu cred ca poti contesta cu succes si foarte usor p.v.-ul din 11.04.2011 pt. ca motivele sunt clare si evidente . (atentie la detalii)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt in acord cu "adnana". Asa este...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca suma va trebui impartita tuturor codlenilor,datorita initiativei tale nu amramas fara spital ...,cinste tie .daca iti trebuie sustinere financiara nu ezita sa ma contactezi!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu celor scrise de Adnana, unde este dl. Moldoveanu care e tot timpul cu gura mare .... Erwin daca tot am scris aici sa stii ca am facut si o plangere online pe site-ul politiei din Brasov cu privire la comportamentul sefului de politie din Codlea, si le-am spus sa le fie rusine pentru gesturile de intimidare indreptate catre tineri care te-au sustinut la proteste care au fost "incercati" sa depuna marturie falsa, le-am atras atentia ca asa nu vom deveni decat un exemplu negativ pentru Europa, sper sa bage bine la cap altfel o sa trec la altfel de plangeri si reclamatii in afara Romaniei atunci sa ii vad. Succes !

    RăspundețiȘtergere