vineri, 30 iulie 2010

Revoltator: Functionarii din Primaria Codlea isi aranjeaza suplimente salariale, in timp ce alti bugetari vor avea salariile reduse cu 25%

Functionarii din Primaria Codlea fac toate demersurile sa primeasca suplimente salariale care sa "DIMINUEZE EFECTUL (!?!?!?!) aplicarii legii nr 118/2010, care prevede diminuarea drepturilor salariale ale personalului bugetar pentru perioada urmatoare" (citat exact din referatul acestora), aceasta in timp ce ceilalti bugetari vor avea pur si simplu salariul taiat cu 25%.

Sunt deosebit de revoltat! Si imi strig amarul singur, fara pic de sustinere si aducand anatema asupra mea, pentru ca din nou sunt doar eu cel care este impotriva, din nou nu trec cu vederea, din nou nu ridic automat mana sa votez conform comenzilor. Din nou am fost singurul consilier local care a votat impotriva unei nedreptati fara margini...Din nou voi fi batjocorit si dusmanit.

Pentru unii ciuma, pentru altii muma. Asa se poate rezuma ceea ce s-a intamplat la ultima sedinta de consiliu local. Toata ziua de luni, 25 iulie 2010, a fost forfota mare in primarie, dar nu pentru rezolvarea problemelor cetatenilor, ci pentru a se asigura ca ultima 'gaselnita juridica' de incasare a unor prime de catre functionarii din aparatul special al primariei va trece cu votul consilierilor. Astfel s-au facut toate eforturile ca fiecare consilier sa fie contactat si "pregatit" din timp. Inclusiv eu am fost rugat, daca nu voi vota pentru prime, cum se asteptau sa NU fac, macar sa tac...
Desi nu era pe ordinea de zi, reprezentantii "bugetarilor mai speciali" au reusit sa introduca un referat si un proiect de hotarare pentru a li se acorda LOR prime care sa acopere reducerea cu 25% a taierilor salariale hotarate de guvern pentru toti bugetarii. Primele provin, normal, din bugetul local, al tuturor. Nu comentez acum decizia guvernului de reducere a salariilor bugetarilor, dar mi se pare deosebit de lipsit de bun simt, de respect pentru aproapele tau, ca unii sa fie tot timpul pusi la adapost, sa fie tot timpul deasupra celorlalti, tot timpul mai smecheri. In timp ce ceilalti consilieri locali au ales calea diplomatica de a amana decizia, eu am ales sa ma ridic si sa spun ca nu voi putea privi in ochi niciun cadru didactic sau alt bugetar care nu are cum sau cui sa ceara prime.
Anul acesta, functionarii-angajati au dat in judecata primaria Codlea (adica ei s-au dat pe ei in judecata), si au castigat retroactiv sporuri salariale in valoare de 24 de miliarde lei vechi (douazecisipatrudemiliarde lei) !!! Acum, in plina criza financiara cand toata lumea sufera, ei cer prime!!! Nu este corect si nici normal ca tot timpul pentru functionarii primariei sa se gaseasca solutii, in timp ce altii tac si rabda ! In mediul privat oricum nivelul salarial a fost si in trecut mult mai mic decat pentru superfunctionarii din administratiile publice!!!

Aceasta este situatia. Si nu am cum sa tac despre ea. Nu este corect nici fata de ceilalti bugetari, dar nici fata de contribuabili. Si voi vota din nou impotriva acestei nedreptati .
Imi pare rau ca sunt doar un simplu consilier local si nu pot face mai mult.


7 comentarii:

 1. felicitari, Erwin! probabil ca nu poti schimba prea multe, dar totusi este de admirat ca incerci, asumandu-ti partile negative care deriva din a fi contra...
  iti doresc mult succes si multumesc ca reprezinti o generatie "altfel".

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu sunt ANONIM...sunt de fapt Cristina eheheh!!!
  Sunt de acord cu tine....mi se pare absurd,dar este o realitate si admir curajul demonstrat de tine condamnand aceste nedreptati.
  Zici ca iti pare rau ca esti un simplu consilier....si nu poti face prea multe....eu cred, si sper, ca este numai momentan si ca foarte curind vei fi mult mai mult ...si atunci vocea ta va fi auzita si de cine nu are urechi !!!!
  Cer scuze pentru romina mea ...plina de greseli...sorry :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. buna ziua nici eu data asta nu sunt anonim sunt serji din codlea
  drept revoltator ca tot din bani nostri se ia prima sincere sa spun am asteptat reducerea personalului ca in alt judeti ca vai ce multi in primarie din codlea care freca incolo incace... nui corect abia descurcam cu ce luam
  insemneaza pt personalul din codlea CRIZA NUI CRIZA..
  SUCES ERWIN MAI DEPARTE SI SA ZICI CE SE MAI INTIMPLA SALUT

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu pot decat sa spun ca iti admir curajul. Cat despre corectitudinea angajatilor statului roman nu trebuie sa adaug nimic. Doar ca eu sunt IMPOTRIVA taierii salariilor tuturor bugetarilor.
  Da trebuie restructurare si sunt o groaza de bugetari care iau leafa de pomana (si la Codlea la primarie) dar nu taiem la gramada, nu este corect.
  Cat despre faptul cum privesc pe profeswori sau politisti in ochi nu te amagi ca acesti oameni oricum si-au pierdut de mult onoarea si coloana vertebrala si aici nu ma refer doar la angajatii primariei ci si la unii consilieri locali.
  Toata stima.

  Dorin

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitari. Tine-o tot asa.
  Tine lumea la curent cu ce se intampla si cu siguranta ceva se va intampla
  Christy

  RăspundețiȘtergere
 6. comentarile mi place ce adevarat adevarat e multe angajati la primarie am avut treaba si pina am gasit ce am cautat am luat birourile la rind sincere abia incapa una de alta.. poate si dorin angajatul primariei nu reduce personalul muta pe ele de la un birou la altul nu afara de primariei in cinta primariei si ia bani tot din bani noastre poate pentru aia nui bani sa termine st laterala si strada crinului de unde curge apa in curtea oameni

  CE DARE ASTA LA DOMNU PRIMAR MACAR EU NU AM ALES...
  PLUS AJUTOR SOCIAL CIND OSA ADUDEM CA SI CODLEA A VERIFICAT CINE PRIMESTE MAJORITATE CEI CU HAINE VECHE DIN COLURILE STAZI TOT INAINTE DOMNU PRIMAR EU NU VOI ALEGE NICI ODATA... SI DOMNU DORINNN NU STAU PARTEA LUI NIMENA DAR BINE CA VORBESTE DOMNU ERWIN MACAR STIM CE SE INTIMPLA IN CODLEA NOROC ERWIN TOT INAINTE SA TRAITI BINE.... TRAGE DELA OAMENI SARACI HALAL TARA.... BAFTA

  RăspundețiȘtergere