vineri, 27 noiembrie 2009

Forumul German nu are nicio recomandare oficială de susţinere a vreunui candidat la preşedinţie

Conducerea naţională a Forumului German a hotărât înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, în cadrul unei şedinţe extraordinare din 9 noiembrie a.c., că nu va exprima nicio recomandare pentru membrii şi simpatizanţii Forumului pentru alegerea unui candidat anume în ambele tururi de scrutin.

Sehr geehrte DFDKK-Vorstandskollegen,
am 9. November hat in Hermannstadt eine außerordentliche Vorstandssitzung des Landesforums (DFDR) stattgefunden. Bei dieser Gelegenheit wurde einstimmig beschlossen, dass das Forum hinsichtlich der Präsidentschaftswahlen - sowohl in der ersten Wahlrunde als auch gegebenenfalls in der zweiten Wahlrunde (6. Dezember) - keine Wahlempfehlung für einen der aufgestellten Präsidentschaftskandidaten ausspricht.
Mit freundlichen Grüßen,
Wolfgang Wittstock

marți, 24 noiembrie 2009

Înscrie-te în Forumul German!


Avem nevoie de ajutorul tău! Nu contează dacă vorbeşti sau nu germana!
Vino cu propunerile şi ideile tale alături de noi şi implică-te!


luni, 23 noiembrie 2009

Voluntari la plantat puieţi pe Măgura Codlei

O acţiune demnă de toată lauda organizată de directorul S.C. DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice Romania S.R.L. din Codlea, domnul Marius Suranyi, împreună cu colegii de muncă şi alţi voluntari din oraşul nostru, a avut ca scop plantarea de puieţi pe Măgura Codlei.
Am participat şi eu cu nespusă bucurie. Respectele şi felicitările mele pentru aceşti oameni.

Daţi click pe imaginile următoare pentru a vedea albumul de poze:

luni, 16 noiembrie 2009

Sunt student la teologie

Da, e adevărat. Am redevenit student. La Sibiu. La Departamentul de Teologie Protestantă din cadrul Universităţii "Lucian Blaga". Al Bisericii Evanghelice (Germane) din România.

De ce ? Acum câteva luni bune nici nu mă gândeam că voi studia teologia. Dar mă preocupa subiectul, după cum aţi observat. Nu mi-e nici ruşine să o afirm, dar nici nu doresc să par angelic sau vreun sfânt autoproclamat şi nici să cad în capcana "politicianului pupător de cele sfinte". Nu. Sunt om, la fel ca oricare om. Nu cred că teologii sau preoţii sunt oameni mai buni decât "muritorul" de rând. Sunt (cel mult) la fel. Ba cred că de cele mai multe ori, Dumnezeu se bucură mai mult de oamenii simpli. Şi ştiu că de multe ori, biserica îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu, în loc să-i apropie. Să zicem că sunt pro Dumnezeu, dar împotriva religiozităţii. Cred cu tărie că tradiţiile aiurea şi religiozitatea extremă "dăuneaza grav sănătăţii" . O viaţă cu Dumnezeu nu înseamnă să urmezi un ritual, să fii habotnic, să te îndepărtezi de oameni, să bifezi nişte slujbe , să te crezi sau să încerci să pari mai bun decât alţii. Dumnezeu nu trebuie judecat după oameni. Şi nu e nimic din ceea ce faci tu care să te apropie de Dumnezeu, decât singura recunoaştere a lui Cristos şi a nevoii de iertare.
Mi-a luat ceva timp să ajung la această concluzie.
Ar mai fii multe de spus....
;P



Ce subiecte v-ar interesa să citiţi pe blogul acesta?

Aştept recomandările şi întrebările dvs .

marți, 10 noiembrie 2009

Ce vă povesteam despre Klaus Johannis?

dacă doriţi să revedeţi.....
Acum câteva luni vă povesteam ceva ce părea utopic la acea oră pentru cei mai mulţi. Dar se pare că aveam dreptate....

Clic Aici